Arctic Candy
Blåbær
Tyttebær
Multebær
Krekling
HJEM          PRODUKTER          OM ARCTIC CANDY          KONTAKT

Produktinformasjon

Sukkerfrie drops. Selskapet har hatt som målsetting å skape gode sukkerfrie produkter som tilfredstiller alle internasjonale krav for å kunne kalles for et sukkerfritt produkt. Kravene tilsier at produktet ikke må ha mer en 0,5 % sukker. Produktet gir heller ikke syreskader på tenner, samt øker ikke glykemisk indeks. (øker ikke blodsukkernivå). Vi har også hatt som målsettning at alle e-stoffer skulle være naturlige.

Produktet består derfor av Isomalt som er sukker fra sukkerroer som har gått igjennom en enzymatisk prosess hvor man fjerner noen av sukkerets farlige egenskaper. Som søtningsmidel har vi brukt sucralose som utvikles på en lignende måte av sukkerroer. Disse ingrediensene blir kokt med vann og tilsatt råsaft og konsentrater av bær.

Blåbær (Vaccinium myrtillus)

Blåbær tilhører lyng familien og har lange tradisjoner for å bli brukt både som matkilde og som folkemedisin. Blåbær inneholder vitaminer, garvestoffer, frukstsyer og store mengder antioksydanter. Bålbær lyng trives best i tempererte og subartiske soner.

Som folkemedisin har den blitt brukt for sukkersyke og diare.

Tyttebær (Fructus Vitis idaeae)

Tyttebær er kjent for sine mange gode egenskaper og har i likhet med blåbær blitt brukt både som matkilde og som folkemedisin. Tyttebær er rik på A og C vitamin. Den er også rik på benzosyre som kan virke konserverende sammen med andre næringsmidler.
Hvis man oversetter tyttebær fra latin kan navnet bli fjelldrue og den er god kjent for sine egenskaper, kanskje mest som forbyggende mot skjørbuk. Både tyttebærene og bladene i kombinasjon gir den beste effekt og da har den blitt brukt som urindrivende, antiseptisk, febernedsettende, sopphemende, revmatisme, gikt og diabetes (blodsukkersenkende).

Multebær (Rubus chamaemorus)

Multer er kjent for sitt svært høye innhold av Vitamin C og benzosyre. Noe som gir god holdbarhet. Planten er svært kresen og krever spesielle vekst betingelse. Den trives best i surt jordsmonn eller myr terreng. Disse bærene med sin høye innhold har også vært brukt som et middel mot skjørbuk. Det har heller ikke vært uvanlig og ha med multer når man skulle sylte andre næringsmidler. Dette grunnet multens høye innhold av benzosyre som fungerer som et svært god konserveringmidel.

Krekling (Empetrum nigerium)

Krekling planten har også en rekke medisinske egenskaper hvor både bærene og urten er blitt brukt. Den er ikke så rik på vitamin C som de andre bærene, men den har svært mye antioksydanter. Denne planten finnes mest i fjellet og i Nord-Norge og har det man kaller for en sirkelpolar utbredelse. Urtens egenskaper og virkning: urindrivende, blodårstyrkende,diare, skjørbuk og mot snøblindhet.

Foto: Thomas Brun

Foto: Thomas Brun

Foto: Thomas Brun

Foto: Thomas Brun

Foto: Thomas Brun